8. listopadu 2013

Mary Higgins Clarková - Pod rouškou noci

Sraz absolventů ze Stonecroftské střední po dvaceti letech, pět mrtvých žen, které spolu sedávaly u stejného stolu v jídelně, dvě zbývající. Sedm vyznamenaných a jeden vrah.
Také jeden dvacet let starý případ mladé ženy ubodané v posteli, v domě, kde dřív žila jedna z absolventek - Laura.
Jean někdo posílá výhružné vzkaty, které se týkají její dcery Lily, kterou dala hned po narození k adopci.



Všichni absolventi se sejdou v hotelu Glen-Ridge, kde se oslavuje, a podobně. Jean se seznámí s detektivem Samem Deeganem.

Dějí se podivné věci a je nalezeno tělo Helen Whelanové. Byla ubodaná stejným způsobem, jako před dvaceti lety Keren Sommersová v bývalém domě Laury.
A máme tu první zmizelou. Je jí Laura. Ztratí se a nikdo neví, co s ní je. Jean mezitím chodí další anonymní faxy týkající se její dcery Lily.
Zmizí i Robby Brent, jen aby byl po několika dnech nalezen ubodaný v kufru svého vlastního auta na dně řeky. Mezitím se Jean snaží vypátrat, kdo chce ublížit její dceři.
Zamotá se do toho novinaříček Jake Perkins. Fotí kde co a má vlezlé otázky.
Nicméně je to ale on, kdo odhalí, kde Lauru drží. Ale to už je skoro pozdě, neboť v té době má vrah ve svých rukách i Jean a Lily/Meredith.
Policie naštěstí dorazí včas a všechno dobře dopadne.

Vrahem je Sova a pokud jste jako já, do poslední chvíle nevíte, kdo to je. I když, je pravda, že já to tentokrát podvědomě věděla. Nicméně, skvělé čtení, pokud máte rádi detektivky. Celý příběh je mnohem zamotanější, než popisuji, ale ono se to holt popisuje špatně. Doporučuju vám to přečíst. Já se toho nemohla nabažit.

Žádné komentáře:

Okomentovat