8. listopadu 2013

Devil May Cry IV

Devil May Cry... Co to vlastně je? Předně je to série počítačových her od Capcomu. Dále je to pak dvanáctidílné anime, japonský seriál. Nejhlavnější postavou bude Dante - polodémon, poločlověk. Je líný, miluje pizzu a jakousi jahodovou zmrzlinu. Pracuje v Devil May Cry, což je agentura, která se zabývá lovem a zabíjením démonů. Ovšem, jak můžete vidět hlavně v anime, tak je tam věčný bordel a všude se povalují krabice od pizzy.

Další hlavní postavy anime by byly Patty a Morrison. Patty je dívka, řekněme, že dítě, která o sobě říká, že je mladá dáma. Věčně straší v Devil May Cry, snaží se tam udržovat aspoň jakous takous čistotu a hučí do Danteho, že by měl udělat tamto a tohle. Je to docela vtipná postava a její přítomnost anime hodně zpestřuje. :)
Morrison je Danteho agent, který mu dohazuje práce, aby měl náš polodémonek z čeho platit dluhy, protože ten chlap je opravdu pekelně zadlužen. Proč, to se neví, protože je zadlužen vlastně od začátku až do konce anime. A vlastně i před začátkem a po konci anime. :D Holt má smůlu.

Ve hrách je pár dalších postav. Nevím, jaké jsou ve dvojce a v jedničce, ale ve trojce je údajně postava jménem Vergil. Měl by to být Danteho bratr - dvojče. Stejně jako Dante má stříbrné vlasy, ale pokud vím, tak není na té dobré straně, narozdíl od Danteho. Jejich otec je Démon Sparda. Více o Vergilovi bohužel nevím. Nikde jsem nesehnala pořádný informace. Ale počkejte, až se mi pod ruku dostane ta hra, potom to tady updatuju a info o Vergilovi se rozšíří! V mém držení je totiž jenom hra číslo čtyři. Zatím!

Další novou postavou, která nás bude provázet hrou čtyři, je Nero. Někde jsem slyšela, že je to Danteho a Vergilův bratr, jinde zase, že je to Vergilův syn. Nevím, co z toho je pravda, ale je zajímavé o tom spekulovat. Nero má také stříbrné vlasy, jako ostatní dva je také polodémon a jeho ruka, tzv. Devil Bringer, alias Ďáblova pracka, jak tomu říkají počesku, je něco jak dračí pařát - červený. A modře světýlkuje. Nero je z tří stříbrovlásků nejmladší. Dalo by se říct, že teenager. Je zamilovaný do Kirye, což je vedlejší postava DMC IV.

A potom tu jsou dvě postavy, které se objevují jak ve hrách, tak v Anime. A to jsou Lady a Trish.
Lady je lovkyně démonů, která se vyžívá ve střelných zbraních a jiných věcech. Má dokonce cosi, co se podobá bazuce, nebo čemu. Nevím, ve zbraních se moc nevyznám. Jedno oko má takový do modra, druhý je oranžový. A je to většinou ona, komu Dante dluží peníze. A dost často se objeví u něj v kanceláři s tím, že jde vybírat. Bohužel, téměř vždy bez úspěchu, protože Dante je v jednom kuse švorc.
Druhá je Trish, myslím, že vypadá jako Danteho matka. Aspoň jsem to někde slyšela. Každopádně, taky jsem někde slyšela, že byla jednu dobu Danteho milenka a partnerka ve zbrani. To druhý je pravda určitě, to první nemám podložený. Trish používá jako zbraně dvě pistole a jelikož je démonka, nebo jsem to aspoň slyšela, tak má jisté schopnosti. Ty schopnosti jsou blesky.

A co samotná hra DMC IV? Tak ta je bezvadná. Pravdou ovšem je, že nejprve hrajete za Nera a až potom za Danteho a přijde mi, že za Danteho hrajete kratší dobu. A to je škoda, protože za Danteho se mi hraje líp. :D Možná proto, že je silnější...
Ale nejlepší jsou stejně povídky, které jsou na DMC zaměřenél. A nejlepší je, když autor povídky dá dohromady Danteho a Nera. Jistě, jsou povídky i s onačejším pairingem, ale to už není ono... Protože Dante a Nero k sobě prostě patří! Si myslím já.

O čem vám ještě povím? Možná o tom, že v DMC IV, krom úžasné grafiky, jsou také nádherné meziscény! Nádherně vypracované a vůbec skvěle udělané! Našla jsem je všechny na youtubku, ale faktem je, že v naprosto mizerné grafice. TAkže jestli ty scény chcete vidět, tak si radši zahrajte tu hru samotnou, protože tam to má aspoň tu úžasnou grafiku. :) A to za to potom opravdu stojí. :) *uvažuje, že si to zahraje, už jenom z toho důvodu, aby se podívala na ty meziscény...*

No, a to by bylo všechno. A kdybyste nevěděli, kde jsou povídky na pairing Dante/Nero, tak na http://fanfiction.net. Tam už si to najdete. : ) A je jich tam spoustu!

Edit: Vergil v tomto díle nevystupuje, ale já jsem nemohla odolat sem jeho obrázek nepřidat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat