8. listopadu 2013

Imogen Robertsonová - Nástroje Temnoty


Kniha se odehrává v 18. století v Anglii. Hlavní postavou je Gabriel Crowther, anatom. Další hlavní postava se jmenuje Harriet Westermanová a právě ta jej jednoho rána vytáhne z postele, aby se šel podívat na mrtvolu, kterou našla při ranní procházce na svých pozemcích.

Crowtherovi se nechce, ale nakonec se nechá přemluvit a tak začíná pátrání po vrahovi a taktéž po záhadě na Thornleigh hallu, což je sídlo sousedící s pozemky Westermanových.
Aby toho nebylo málo, tak ve stejný den, kdy najdou mrtvolu, vznikne ještě jedna. Tentokrát je zavražděn dědic panství Thornleigh, který se od něj ale distancoval a žil v Londýně, kde se živil prodejem hudebnin. Když je zavražděn, zanechá po sobě dvě děti, dceru a syna. Děti, kterým také jde o život.
Je tedy na kamarádovi jejich otce a ještě pár dalších lidech, aby je ochránili.
A mezi tím se Crowther a Harriet snaží najít vraha a zabředávají hlouběji do záhad Hallu. Vypadá to, že před lety nalezená mrtvá dívka s tím vším nějákým způsobem souvisí. Také je do toho něják zapletený správce Hallu a manželka hraběte, který ochrnul po infarktu.
Kdo je ale tedy tím vrahem? A jak s tím souvisí rebelie v Bostonu o pár let dříve? No, tak to zjistíte jenom tak, když si knihu přečtete, protože vám to přeci jenom nemohu napsat všechno, to byste z toho potom nic neměli.
Jinak je to ale knížka opravdu čtivá a i když tam sem tam nějáká ta nudnější pasáž je, vzato kolem a kolem, myslím, že se nebudete chtít odtrhnout, protože vlastně až skoro do poslední chvíle si nejste jistí, kdo vlastně spáchal co.
Knihu vám rozhodně doporučuju a pokud si ji přečtete, docela by mě zajímalo, jak se vám líbila. :) Takže pokud se vám chce, tak pak zanechte komentář. A nebo ho klidně nechte i kdybyste to nečetli. Ráda si počtu. :) A třeba se to i zvrtne v diskuzi. Jo, a pokud byste mi třeba chtěli doporučit knihy, taky to uvítám, občas mám v knihovně problém se rozhodnout. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat