22. března 2010

Die Schulle - School - Škola

14
Tak jo, sice jsem již na toto téma v minulosti psala, ale zkusím něco sesmolit znova a doufám, že lepšího.
Takže Škola... Co to je? Někdo by mi tady vmetl do ksichtu, že je to Šíleně kruté obtěžování líných adeptů, ale to je asi sotva pravda. Jasně, někteří, kteří chodí do školy mohou být líní, ale nemyslím, že to platí o všech.
Takže, co je vlastně škola? Je to barák, kterej nějákej debil takhle nazval. A do toho baráku musíme 13 let povinně chodit, abysme měli vzdělání. Respektive, 9 let na základku a pak 4 roky na střední.
Ale proč vlastně? Protože kdybysme tam nechodili, tak jsme naprostí hlupáci a asi sotva bysme byli schopní něčeho dosáhnout. Takže když se to tak vezme, tak je škola vlastně dobrá. Jenže ono je to vlastně tak, že se učíme pro dobrý známky, aby nám rodiče nevynadali. (U nás doma tomu tak není) Ale to je špatně. Měli bysme se učit pro nás. Protože, když se nebudeme učit, tak to budeme my, komu to bude potom chybět.
Jasně, pochybuju, že někdy uplatním znalosti jako třeba cyklobutan, ale to je jenom technický detail, protože se ve škole učíme i spoustu věcí, co nám budou na nic a na houby. Vzhledem k tomu, že již několik let vím, že chci studovat informatiku, tak prostě nechápu, proč bych se měla učit miliony kytiček zpaměti a ještě latinksy. Díky bohu, že to po nás nikdo nechce. Teda, pokud bysme maturovali z biologie, tak by chtěli.. xD
Ale to odbíhám. Nebo si vemte literaturu. Hustí tam do vás s prominutím spoustu věcí, dobře, jenže dvě třetiny jsou naprostý, s prominutím, pičoviny. Prostě nechápu, k čemu mi bude, že budu vědět, o čem je Máj, když ho nesnáším. Nebo, ale to je asi jenom naše profesorka, máme seznam maturitní četby, jenže, ona nám vnucuje samý divný knihy... A co takovej milovník fantasy a součastných autorů? Co ten má asi dělat, když mu tam cpou Bibli? A ještě navíc nejsem křesťan.
Prostě, škola je dobrá, ale ne všechno na ní. Nicméně, kdyby nebyla, byla by to katastrofa. Nebo, uvažovali jste někdy, co by se stalo, kdyby školní docházka nebyla povinná? Já vám to povím. Do školy by chodilo jedno procento všech lidí odpovídajícího věku, protože by se na to všichni vyflákli.
Tudíž jsem ráda, že je školní docházka povinná. Jenom mi přijde, že prostě některé věci jsou pro někoho, kdo se tím daným oborem nehodlá v budoucnu zabývat, naprosto zbytečné. Ale to je jenom technický zádrhel. Protože pravdou je, že se ve škole člověk dozví i spoustu zajímavých věcí. Jenom, kdyby mi už doprdele přestali nutit ten zkurvenej Máj.

Žádné komentáře:

Okomentovat