11. května 2014

Kdysi dávno (Robot Unicorn Attack)

Kdysi dávno mi kluk s přezdívkou Petrs (On to nebyl Petrs, ale Shiron Windragon) poslal odkaz na skypu. Odkaz byl na jednu jistou hru, která se jmenovala Robot Unicorn Attack. No, a dnes jsem si na tu hru vzpomněla. Teda, já si na ni vzpomněla již včera, ale to je vedlejší. No, prostě, jde o to, že jsem se rozhodla ji znova najít, ale víte co, já jsem místo ní našla Robot Unicorn Attack - Evolution.
Ale vemme to postupně. V první verzi jste robotickým jednorožcem, který honí své sny v jakoby snové krajině. Skáčete po takových platformách a ničíte hvězdy, které vám stojí v cestě. Čím dál se dostanete, tím více se hra zrychluje, ale i tak je to stále v pohodě hratelné, za předpokladu, že máte dobré reflexy. 
Hra je zajímavá, ale není pro vysoce citově založené lidi, neboť když se potom zabijete, tak vám ukážou uraženou jednorožčí hlavu (robotickou), které tečou slzy z očí. 

Potom tu máme heavy metal verzi. Jedná se o úplně stejnou hru, akorát s mírným grafickým vylepšením. Hra je drsnějšího vzhledu s drsnější muzikou, ale jde tam naprosto o to samé. Akorát se vám to bude trochu dýl načítat. 

No, a pak tady máme tu poslední hru, což je Robot Unicorn Attack - Evolution! Ano, jedná se o hru, kde se vaše postavička (jednorožec) postupně mění v různá zvířata. Nejprve v pandu, potom ve vlka, pak se z vás stane gorila, ale to není vše. Potíž je v tom, že si nepamatuji, co je za gorilou a momentálně jsem se přes ni ještě nedostala.
Nicméně, pokud byste to chtěli vědět, tak napište dotaz do komentářů a když se to do té doby dozvím, tak do do článku připíšu.

Tyto hry jsou dobré hlavně na procvičování reflexů. Neboť musíte dávat pozor, co se před vámi objeví a podle toho jednat. Naštěstí lze dělat dvojskoky a když použijete "dash", neboli schopnost rozbít hvězdy, po dvojskoku, umožní vám to opět skočit. Toto se hodí hlavně, když už je hra hodně rychlá a vy pomalu nevíte, co se to před vámi míhá a jen tak tak stíháte mačkat klávesy.
Dále je dobré, že se hra ovládá vlastně jenom dvěma klapkami. X a Z, kde X je dash a Z je skok.
No, pokud jsem vás aspoň trošku zaujala, tak si běžte hru zkusit. Myslím, že by vás mohla bavit. Teda, pokud jste lidé, kteří mají, jako já, rádi skákačky a jednorožce.

2 komentáře:

  1. Ty obrázky jsou boží! Jednorožce zbožňuji, ale je pravda, že na hry jsem levá a obecně mě nějak nelákají. Ale v životě by mě nenapadlo, že někdo zkombinuje jednorožce, duhu a skákačky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zkombinovali. A myslím si, že vcelku povedeně. :)
      Já mám svůj okruh několika her, které mě baví a o kterých toho hodně vím, ale je také spoustu her, které mi vůbec nic neříkají.

      Vymazat