13. října 2020

Únikovka v Ostravě - Útěk ze středověkého žaláře

 O víkendu jsem byla u příbuzných. A v Sobotu jsme si udělaly výlet do Ostravy, kde jsme měly zarezervovanou únikovou hru. Specificky to byl únik ze středověkého žaláře. Sestřenka už na únikovce byla. Byla na tajemné pracovně. A tentokrát to byl ten žalář. A musím říct, že to bylo fakt dobrý. 

Akorát od sestřenky dcera nám dala košem a procházela se místo toho po Karolíně. No, ale to nevadilo. Zvládly jsme to i bez ní. Byly jsme tam já, sestřenka a moje mama. Začlo to tak, že jsme si musely nasadit škrabošky a poslepačky nás tam odvedl žalářník. Přikurtoval nás k mučícím nástrojům a zamkl nás tam. No, a těsně předtím, než odešel, tak nám sundal ty škrabošky. Nebudu popisovat jednotlivé kroky, které jsme musely podniknout, abysme se odtam dostaly. To by potom nebyl zážitek pro ty z vás, kteří byste se tam rozhodli taky jít. 

Ale jednu věc vám povím. Je tam hodně tmavo. Aspoň teda tady v tom scénáři. Nevím, jak v těch ostatních, ale asi to tak nebude ve všech. A pak je taky důležitý všecko vyzkoušet. 

Na útěk máte hodinu. Pak je pět minut zdarma a pak případně můžete uplatit žalářníka. Nám se to povedlo za 59 minut a nějaký vteřiny. Asi by se nám to bývalo povedlo dřív, ale ztroskotaly jsme na tom, že jsme jednu věc prostě vůbec neviděly a narazily jsme na ni až náhodou v posledních 15ti minutách. A eště to bylo něco, s čím se strašně špatně manipulovalo. 

Zbytek šel lehce, nebylo potřeba žádné síly, i když na jeden úkol by se nám býval hodil někdo vyššího vzrůstu... Ale tady ta jedna blbost, minimálně třikrát jsme to dělaly, než se nám to povedlo, protože to prostě nešlo a zasekávalo se to v tom. Nakonec jsme z toho tu nápovědu ale vydolovaly a povedlo se nám to nějakým způsobem dát dohromady. 

Rozhodně to byla sranda a stoprocentně chci jít i na další scénáře. Ještě nám zbývá dům duchů a hackerovo doupě. A určitě na to půjdem. A třeba s nama příště půjde i sestřenky dcera. Třeba nám tentokrát košem nedá. 

Jo, a ještě jednu věc vám řeknu. X neoznačuje poklad. X označuje zámky, který se nemají otevírat. Respektive zámky, ke kterým tam ani klíč není. 

A na závěr přikládám foto, které nám pak udělali. Jo, a taky si musíte vymyslet název týmu. Sestřenka tam napsala Bradavice. :D No, tak jsme byli Bradavice. A příště budem Nepromokavý myši (Waterproof mice). A na to jsem přišla teďka, protože jsem si vzpoměla, že jsme kdysi byla součástí týmu, který se tak menoval. A mělo to něco společnýho s angličtinou. A už si to úplně nepamatuju, ale ten název mi utkvěl.



~AnnElfwind

Žádné komentáře:

Okomentovat